Banking Shortcuts®

A Vision to a Mission

e-books

Computer Questions for IBPS RRB PO & Clerk Mains Exam

IBPS RRB Officer Scale Interview Call Letters

Computer Questions for IBPS RRB PO & Clerk Mains Exam

Computer Questions
Computer Questions

1. The first firm to mass-market a microcomputer as a personal computer was
A) IBM B) Super UNIVAC C) Radio Shaks D) Data General Corporation

2. How many address lines are needed to address each machine location in a 2048 x 4 memory chip?
A) 10 B) 11 C) 8 D) 12

3. Properly arranged data is called
A) Field B) Words C) Information D) File

4. A computer consists of
A) A central processing unit B) A memory C) Input and output unit D) All of the above

5. Why are vacuum tubes also called valves?
A) Because they can amplify the weak signals and make them strong B) Because they can stop or allow the flow of current C) Both of above D) None of above

6. John Napier invented Logarithm in
A) 1614 B) 1617 C) 1620 D) None of above

7. An integrated circuit is
A) A complicated circuit B) An integrating device C) Much costlier than a single transistor D) Fabricated on a tiny silicon chip

8. What type of control pins are needed in a microprocessor to regulate traffic on the bus, in order to prevent two devices from trying to use it at the same time?
A) Bus control B) Interrupts C) Bus arbitration D) Status

9. Whereas a computer mouse moves over the table surface, the trackball is
A) Stationary B) Difficult to move C) Dragged D) Moved in small steps

10. Which of the following is used as a primary storage device?
A) Magnetic drum B) Hard Disks C) Floppy D) All of above

Answers:-

1-C
2-B
3-C
4-D
5-B
6-A
7-D
8-C
9-A
10-A

Follow us on Social Network

Facebook       Twitter       YouTube

See Also: SSC CGL 2017 Result Tier-I

See Also: SBI PO 2017 Cut Off List

See Also: RBI Assistant 2017 Notification Out | Apply Online

Join 20000+ Readers and Get Free Study Materials/Job Alerts/e-Book/PDF Notes/Free Mock in Your Email:

Delivered by Banking Shortcuts

Leave a Reply

Sepals Montessori
Sepals Montessori
All Rights Reserved® Banking Shortcuts (Registered Office- Kanpur, Uttar Pradesh)