Banking Shortcuts®

A Vision to a Mission

e-books

Computer Questions for IBPS RRB PO & Clerk Mains Exam

IBPS RRB Officer Scale Interview Call Letters

Computer Questions for IBPS RRB PO & Clerk Mains Exam

Computer Questions
                    Computer Questions

1. The main electronic component used in first generation computers was
A) Transistors
B) Vacuum Tubes and Valves
C) Integrated Circuits
D) None of above

2. A dumb terminal has
A) an embedded microprocessor
B) extensive memory
C) independent processing capability
D) a keyboard and screen

3. One millisecond is
A) 1 second
B) 10th of a seconds
C) 1000th of a seconds
D) 10000th of a seconds

4. The output quality of a printer is measured by
A) Dot per sq. inch
B) Dot per inch
C) Dots printed per unit time
D) All of the above

5. Which of the following was a special purpose computer?
A) ABC
B) ENIAC
C) EDVAC
D) All of the above

6. What was the computer invented by Attanasoff and Clifford?
A) Mark I
B) ABC
C) Z3
D) None of above

7. Which of the following storage devices can store maximum amount of data?
A) Floppy Disk
B) Hard Disk
C) Compact Disk
D) Magneto Optic Disk

8. Which computer was considered the first electronic computer until 1973 when court invalidated the patent?
A) ENIAC
B) MARK I
C) Z3
D) ABC

9. A physical connection between the microprocessor memory and other parts of the microcomputer is known as
A) Path
B) Address bus
C) Route
D) All of the above

10. High density double sided floppy disks could store of data
A) 1.40 MB
B) 1.44 GB
C) 1.40 GB
D) 1.44 MB

Answers:
1-B
2-D
3-C
4-B
5-A
6-B
7-B
8-A
9-B
10-D

You May Also Like:- 

IBPS PO Prelims Result 2017 Out | Check Here

Current Affairs October 2017 PDF | Download GK Capsule October 2017

Click Here to Attempt Computer Quiz

SSC CGL 2017 Result Tier-I

SBI PO 2017 Cut Off List

RBI Assistant 2017 Notification Out | Apply Online

CA247 Blog

Join 20000+ Readers and Get Free Study Materials/Job Alerts/e-Book/PDF Notes/Free Mock in Your Email:

Delivered by Banking Shortcuts

Leave a Reply

Sepals Montessori
Sepals Montessori
All Rights Reserved® Banking Shortcuts (Registered Office- Kanpur, Uttar Pradesh)