Banking Shortcuts®

A Vision to a Mission

e-books

Current Affairs 12 November 2017 Quiz for IBPS PO & Clerk Exam 2017

Current Affairs Questions 5 December 2017

Current Affairs 12 November 2017 Quiz for IBPS PO & Clerk Exam 2017

1. Who has been crowned national chess champion 2017?
a) Lalith Babu
b) Aravindh Chithambaram
c) Karthikeyan
d) S L Narayanan

2. NITI Aayog has released proposal to develop electric vehicle charging infrastructure in which city?
a) New Delhi
b) Lucknow
c) Chennai
d) Bengalur

3. Which Indian state has instituted the ‘Rashtriya Kabir Samman’?
a) Gujarat
b) Madhya Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Jharkhand

4. Union cabinet has approved the protocol amending the agreement between India and this nation for the avoidance of double taxation.
a) Armenia
b) Japan
c) Kyrgyzstan
d) Myanmar

5. Union Cabinet has approved a Joint Interpretative Declaration between India and which nation?
a) Spain
b) Canada
c) Japan
d) Colombia

6. Union Cabinet has approved appointment of Second National Judicial Pay Commission. Who would be heading the commission?
a) P Venkatarama Reddy
b) Prafulla Chandra Pant
c) R Basant
d) Ranjana P. Desai

7. Which Indian city hosted the three-day biannual talks between Directors General of Border Security Force and Pakistan Rangers?
a) Jaipur
b) Chandigarh
c) New Delhi
d) Amritsar

8. M Mahender Reddy has been appointed as the new DGP of which state?
a) Tamil Nadu
b) Andhra Pradesh
c) Karnataka
d) Telangana

9. The passenger train – Bandhan Express- was inaugurated between India and which country?
a) Nepal
b) Bangladesh
c) Pakistan
d) Bhutan

10. Which country has become the World’s Top City for International Visits according to a report published by Euromonitor International?
a) Hong Kong
b) Japan
c) Canada
d) Singapore

Current Affairs 12 November 2017 Quiz Answers:

1. a
2. a
3. b
4. c
5. d
6. a
7. c
8. d
9. b
10. a

IBPS PO Prelims 2017 Cut Off | IBPS PO Prelims 2017 Scores Released | Check Here

UPSC CDS Recruitment Notification 2018 | Official Notification Out | Apply Online

You may also like:

IBPS SO EXAM 2017 ONLINE LINK ACTIVATED | APPLY ONLINE

UPTET Final Answer Key 2017 Released

SSC CGL 2017 Tier-I Marks Out | Check Here

IBPS RRB Officer Scale Mains Cut Off 2017 | IBPS RRB Cut Off 2017

GA Questions Asked in IBPS RRB PO Mains | 5 November 2017

IBPS RRB Officer Scale 1 Mains Exam Analysis 2017

IBPS PO Descriptive Paper Essay & Letter Writing | Free e-Book | Download PDF

Current Affairs October 2017 PDF | Download GK Capsule October 2017

October 2017 GK MCQs PDF | Download PDF Now

Oriental Insurance Prelims Result 2017

IBPS PO Prelims 2017 Result
Online Test SeriesImportant Links, You may also like:

SSC CGL 2017 Result Tier-I

SBI PO 2017 Cut Off List

RBI Assistant 2017 Notification Out | Apply Online

https://ca247.blogspot.in

Join 20000+ Readers and Get Free Study Materials/Job Alerts/e-Book/PDF Notes/Free Mock in Your Email:

Delivered by Banking Shortcuts

Leave a Reply

Sepals Montessori
Sepals Montessori
All Rights Reserved® Banking Shortcuts (Registered Office- Kanpur, Uttar Pradesh)