General Awareness Questions for IBPS PO & Clerk Exam 2017

General Awareness Questions Asked in RBI Office Attendant

1. Name the state government that has de-cided to give compulsory retirement to the nonperforming head masters, teachers and education department officials above the age of 50 years.
a) Delhi
b) Bihar
c) Punjab
d) Rajasthan

2. This country in August 2017 extended a technical hold on a proposal to list Jaish-e-Mohammed (JeM) chief and Pathankot terror attack mastermind Masood Azhar as a des-ignated terrorist by the UN.
a) The US
b) France
c) UK
d) China

3. Israel recently launched its first environ-mental research satellite. What is the name of the satellite?
a) Athena
b) Venus
c) Zeus
d) Diana

4. Who of the following took over as the new Air Officer-in-charge Administration of Indi-an Air Force?
a) Air Marshal R.K. Sharma
b) Air Marshal P K Roy
c) Air Marshal Anil Khosla
d) Air Marshal Hemant Narayan Bhagwat

5. Who of the following won the National Rapid Chess Championship?
a) Pentala Harikrishna
b) Krishnan Sasikaran
c) Anwesh Upadhyay
d) Abhijeet Gupta

6. Which UN organisation adopted a resolu-tion on eliminating supply of weapons to terrorists?
a) United Nations Security Council
b) United Nations Economic and Social Council
c) United Nations Trusteeship Council
d) United Nations General Assembly

7. Which organisation allowed India to con-struct hydroelectric power facilities on tribu-taries of the Jhelum and Chenab rivers un-der Indus Waters Treaty?
a) BRICS Nations
b) World Bank
c) United Nations
d) Asian Development Bank

8. The Reserve Bank of India fixed what per cent of Repo Rate under Third Bi-monthly Monetary Policy Statement 2017-18?
a) 6.75 per cent
b) 6.50 per cent
c) 6.25 per cent
d) 6.00 per cent

9. Pushpa Mittra Bhargava, who passed away in August 2017, belonged to which field?
a) Molecular biology
b) Boitanics
c) Literature
d) Sports

10. This company has bagged a Rs 3375 crore Mauritius metro order.
a) Mahindra and Mahindra
b) Larsen & Toubro
c) Reliance Infrastructure
d) None of the above

11. The National Human Rights Commission has sent notices to which state for brutal political killing?
a) Bihar
b) Chhattisgarh
c) Kerala
d) Jharkhand

12. IBM recently opened its first Machine Learning Hub in which of the following cit-ies?
a) Bengaluru
b) Chennai
c) Dehradun
d) Gurugram

General Awareness Questions Answers:
1. c
2. d
3. b
4. d
5. c
6. a
7. b
8. d
9. a
10. b
11. c
12. a

IBPS PO Prelims 2017 Cut Off | IBPS PO Prelims 2017 Scores Released | Check Here

UPSC CDS Recruitment Notification 2018 | Official Notification Out | Apply Online

You may also like:

IBPS SO EXAM 2017 ONLINE LINK ACTIVATED | APPLY ONLINE

UPTET Final Answer Key 2017 Released

SSC CGL 2017 Tier-I Marks Out | Check Here

IBPS RRB Officer Scale Mains Cut Off 2017 | IBPS RRB Cut Off 2017

GA Questions Asked in IBPS RRB PO Mains | 5 November 2017

IBPS RRB Officer Scale 1 Mains Exam Analysis 2017

IBPS PO Descriptive Paper Essay & Letter Writing | Free e-Book | Download PDF

Current Affairs October 2017 PDF | Download GK Capsule October 2017

October 2017 GK MCQs PDF | Download PDF Now

Oriental Insurance Prelims Result 2017

IBPS PO Prelims 2017 Result
Online Test SeriesImportant Links, You may also like:

SSC CGL 2017 Result Tier-I

SBI PO 2017 Cut Off List

RBI Assistant 2017 Notification Out | Apply Online

https://ca247.blogspot.in

Leave a Reply