Current Affairs Quiz 12 January 2018 | Current Affairs Questions 12 January 2018

Current Affairs Quiz 7 April 2018

Current Affairs Quiz 12 January 2018 | Current Affairs Questions 12 January 2018

1. Who was appointed as the Chairman of the World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)?
a) Sunny Verghese
b) Paul Polman
c) Jack Williams
d) Richard Verma

2. Name the creator of iconic Old Munk rum who died recently at the age of 88.
a) Ram Mohan Meakins
b) Kapil Mohan
c) Sahil kukreja
d) Arun Dhir

3. Which cricket player was banned for five months for failing dope test?
a) Irfan Pathan
b) Rohit Sharma
c) Yusuf Pathan
d) Ajinkya Rahane

4. Which Indian railway station entered the Limca Book of Records for having all-woman sta?
a) Dausa
b) Ahmadnagar
c) Palwal
d) Matunga

5. US approved the sale of anti-ballistic missile worth USD 133 million to which country?
a) Japan
b) South Korea
c) China
d) Israel

6. World Bank recently projected India’s growth rate of 2018 at what per cent?
a) 7.0 per cent
b) 7.3 per cent
c) 7.7 per cent
d) 7.8 per cent

7. Who became the first Indian to win an international medal in skiing?
a) Deepika Singh
b) Soumitra Chatopadhyay
c) Anchal Thakur
d) Santoshi Rani

8. Name the India’s first city to have a common mobility card for rides on public buses and the metro?
a) Kochi
b) Lucknow
c) Chennai
d) Delhi

9. Which Bollywood personality became the official brand ambassador of Sikkim?
a) AR Rahman
b) Naseeruddin Shah
c) Akshay Kumar
d) Ranveer Singh

10. The World Hindi Day (WHD) is observed every year on which date?
a) 9 January
b) 10 January
c) 11 January
d) 12 January

Current Affairs Quiz 12 January 2018 Answers:

1. a
2. b
3. c
4. d
5. a
6. b
7. c
8. d
9. a
10. b

Trending Article: Yearly GK Magazine 2017 + 5000 Current Affairs Questions| Download PDF

Trending Article: Kendriya Vidyalaya Sanghathan (KVS) LDC UDC Recruitment 2018 Online Application Link Activated | Apply Now

Trending Article: Syndicate Bank PGDBF PO Recruitment 2018

Trending Article: Reasoning Practice Questions PDF (All Chapters) + Free Reasoning e-Book

Leave a Reply