Current Affairs Questions 13 February 2018 for SBI Clerk Exam 2018 | Current Affairs Quiz 13 February 2018

Current Affairs Questions 23 February 2018

Current Affairs Questions 13 February 2018 for SBI Clerk Exam 2018 | Current Affairs Quiz 13 February 2018

1. Which Union Minister launched the National Deworming Initiative in Gurugram?
a) J P Nadda
b) Venkaiah Naidu
c) Suresh Prabhu
d) Ram Nath Kovind

2. Which city hosted the 2018 International Conference on Unani Medicine?
a) Jaipur
b) New Delhi
c) Kanpur
d) Bangaluru

3. Chandrasekhar Rath, the renowned litterateur who passed away recently, belonged to which state?
a) Jharkhand
b) Bihar
c) Odisha
d) Uttar Pradesh

4. Name the new app launched for Fly Ash Management?
a) TRACK ASH
b) FLY ASH TRACK
c) TRACK FLY ASH
d) ASH TRACK

5. India signed how many agreements with Palestine recently?
a) 6
b) 5
c) 4
d) 3

6. PM Narendra Modi laid foundation stone of rst Hindu Temple in which country?
a) Abu Dhabi
b) Oman
c) Palestine
d) Dubai

7. Which state government is preparing a plan to open cowsheds to tackle the problem of stray cows?
a) Delhi
b) Madhya Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Rajasthan

8. Which Indian cricketer became the first Indian to score a century in his 100th ODI?
a) Rohit Sharma
b) Virat Kohli
c) Ajinkya Rahane
d) Shikhar Dhawan

9. Which Indian naval air station became the fourth one to be installed with the Integrated Automatic Aviation Meteorological Systems?
a) INS Garuda
b) INS Kadamba
c) INS Hansa
d) INS Shikra

10. National Productivity Day was observed on which day?
a) February 13
b) February 12
c) February 11
d) February 8

Current Affairs Questions 12 February 2018 Answers:

1. a
2. b
3. c
4. d
5. a
6. a
7. c
8. d
9. a
10. b

Important Links:

Current Affairs PDF Notes | All in One Place

Brand Ambassadors List 2018 PDF | Visit This Page Every Month

Banking Awareness January 2018 PDF

 2017 Yearly Current Affairs PDF

IDBI Bank Executive Recruitment 2018 | Apply Online 

Highlights of Union Budget 2018 Hindi | Download PDF

Highlights of Union Budget 2018 English | Download PDF

IBPS Calendar 2018

Leave a Reply